Program

Időpont:
2015. 06. 12. - 2015. 06. 21.
Kategória:
  • Diák
  • Fiatal felnőtt
  • Gyermekes család
  • Nyugdíjas

Magyar Nemzeti Parkok Hete

MNPH_2015_fejlec

A Magyar Nemzeti Parkok Hete 2015 rendezvény keretében június 12-21. között változatos programok várják a természeti élmények iránt érdeklődőket. A rendezvény nyitóhétvégéjének június 12-14-én Békéscsabán a Városi Sportcsarnok zöldövezete ad otthont, kapcsolódva a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádéval egy időben megrendezésre kerülő Kárpát-medence Nemzeti Értékei és Hungarikumai Kiállítás és Vásárhoz.

12-én, pénteken a Körösök Völgye Natúrpark látogatóközpontjában (Széchenyi liget) szakmai konferenciára kerül sor „Új irányok, fejlesztési lehetőségek az ökoturisztikai létesítmények kialakításánál” témában (a konferencia tematikája és az elhangzott előadások már elérhetőek)*. 13-14-én, szombaton és vasárnap bemutatkoznak a Magyar Nemzeti Parkok: a „zöldforgatagban” megkóstolhatjuk a különleges Nemzeti Parki Termék védjegyes termékeket, bekapcsolódhatunk a hagyományőrző kézművesek munkájába, szép és hasznos ajándékokat nyerhetünk a természetismereti játékokon, őshonos háziállatokkal – magyar szürke szarvasmarha, bivaly, szamár, racka és cigája juh, mangalica sertések – ismerkedhetünk a rendezvény területén felépített karámban.

A nyitórendezvény első napján, szervezett túra keretében a Körös–Maros Nemzeti Park Kígyósi-puszta tájegységére szervezünk kirándulást, ahol megnézzük a Nagy-gyöp nyár eleji aspektusát, illetve az itt élő gazdag madárvilágot. Körbejárjuk a szintén a nemzeti park területén fekvő Wenkheim-kastély parkját is, mely igazi kultúrtörténeti és botanikai érdekességeket tartogat.

A rendezvényre kilátogatók átfogó képet kapnak hazánk természeti, ökoturisztikai, kulturális kínálatáról, és kedvükre kóstolhatnak az adott tájra jellemző gasztronómiai különlegességekből is.

A folytatásban, június 15–21. között valamennyi nemzeti parkunkban gazdag programkínálat, izgalmas kalandtúrák, családi programok várják a természetbarátokat földön, vízen és levegőben, ingyenesen vagy kedvezményes áron.

A Magyar Nemzeti Parkok Hete rendezvénysorozatról részletes információt IDE KATTINTVA, valamint a www.facebook.com/MagyarNemzetiParkok felületen talál.

*A helyszín környezettudatos megközelítése érdekében javasoljuk, vegyék igénybe a közösségi közlekedés lehetőségeit, érkezzenek “telekocsival”, busszal vagy vonattal (utóbbiak esetén 15 perces sétával már elérhető a konferencia helyszíne.)

Kapcsolódó oldalak