Tematikus túrák

Kiépített barlang

A kiépített barlangok látogatása nagyobb létszámú csoportokban, szakvezetővel történik. A kirándulás célja természeti, kultúrtörténeti értékek megtekintése, tanulmányozása, valamint a környezeti oktatás, nevelés és az aktív pihenés.

A látogatás feltételeinek kialakítása és biztosítása jelentős természetátalakítást igényel. A mozgásukban nem korlátozott vendégek látogatása érdekében a barlangban kényelmes és biztonságos közlekedést lehetővé tévő, szükség szerint korláttal ellátott járószint (létra, lépcső, híd) és elektromos világítás biztosított. A barlang bejárásához speciális felszerelésre nincs szükség.

Barlangi kalandtúra

A barlangi kalandturizmus kisebb csoportokban (5-10 fő), szakvezetővel történő látogatás a közel természetes állapotú barlangban kalandkeresés és aktív pihenés céljából.

A látogatás feltételeinek kialakítása és biztosítása természetátalakítást nem igényel, csak a biztonságos közlekedést segítő elemek (lépés, létra, kapaszkodó, drótkötél stb.) biztosítottak. A barlang kúszással, mászással történő bejárása mozgáskészséget, fizikai állóképességet valamint barlangi alapfelszerelést (overall, sisak, fejlámpa) igényel, amelyet a barlang üzemeltetője biztosít a résztvevők számára.

Kapcsolódó oldalak