Program

Időpont:
2024. 10. 26. 15:00- 2024. 10. 26. 20:30
Kategória:
  • Aktív
  • Diák
  • Fiatal felnőtt
  • Gyermekes család
  • Nyugdíjas

Madarásztúra és csillagséta Hortobágy-Halastón

Program

A látogatók szakvezetéses gyalogtúrán 15.00 órától megismerkedhetnek a terület legfontosabb értékeivel, a halastavak élővilágával. Hortobágyon az ősz egyet jelent a daruvonulással. A Hortobágyi halastavak közül a Kondás-tó és/vagy az V-ös tó a darvak egyik kedvenc éjszakázó helye, ahol az alacsony vízállás megvédi őket a ragadozóktól. A darvak a nappalokat táplálkozással töltik a környező kukoricaföldeken, azonban a naplemente közeledtével csapatostul elindulnak vissza a biztonságot adó halastavakba. Mindez a naplementével párosítva felejthetetlen élményt nyújt annak, aki ősszel ellátogat Hortobágyra. A túra során a darvakat vagy az V-ös tó partjáról vagy a Kondás-tavi betekintőkből tekintjük meg, majd ugyanazon az útvonalon gyalogolunk vissza.

 

A csillagászati program 18.30 órától, a madarászséta után kezdődik. A látogatók a halastavak gátján, a Bivalyos-tó mellett – ott ahol az „ég a földet éri” megismerkednek a fényszennyezés-mentes hortobágyi égbolt szépségeivel, a nyári és a kelő őszi csillagképekkel, a hozzájuk fűződő pásztorhagyományokkal, és távcsöves bemutatón az égbolt aktuális látnivalóival, így például megnézzük a gyűrűs bolygót a Szaturnuszt, és olyan távoli világokat is felkeresünk mint a Herkules gömbhalmaz vagy az Androméda galaxis. A program csak derült ég esetén kerül megrendezésre.

Helyszín: Hortobágy Halastó

Táv: kb. 10 km (tekintettel a gyalogtúra hosszára, a túrát kisgyermekes családoknak nem ajánljuk!)

Időpont: 2024. október 26. (szombat)

Gyalogtúra 15.00 órától, Csillagászati program (kizárólag derült ég esetén) 18.30 órától.

Találkozó: 15.00 órakor a Halászbárka Halastavi Fogadóközpont parkolójában (33-as főút 67 kmkőnél lekanyarodva a főútról Hortobágy-halastó irányába további 2 km)

 

Árak:

Csak gyalogtúra:

Felnőtt: 4000 Ft/fő; Gyerek/diák/nyugdíjas: 3000 Ft/fő;
Fizetés csak készpénzzel lehetséges! A program ára tartalmazza a belépőkártya árát a Hortobágy-halastavi tanösvényre és a szakvezetés díját.

Gyalogtúra és csillagászati bemutató:

Felnőtt: 5500 Ft/fő; Gyerek/diák/nyugdíjas: 4500 Ft/fő;
Fizetés csak készpénzzel lehetséges! A program ára tartalmazza a belépőkártya árát a Hortobágy-halastavi tanösvényre a szakvezetés valamint a csillagászati bemutató díját

 

A túra során kézitávcső, szúnyogriasztó és időjárásnak megfelelő öltözék (pl. vízálló bakancs) javasolt!

 

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják! A túra minimum 10 és max. 35 fő esetén indul. A programra előzetes bejelentkezés szükséges. Kérjük bejelentkezéskor jelezze felénk, hogy melyik típusú túrán (csak gyalogtúra vagy gyalogtúra és csillagászat) kívánnak részt venni. A csillagászati program csak derült ég esetén kerül megrendezésre!

 

További információ, előzetes bejelentkezés
Koczka András
Tel: 30/515-3463
[email protected]

Kapcsolódó oldalak