Tanösvények

Adatok

Név:
Búbos vöcsök tanösvényBúbos vöcsök tanösvény
Tájegység:
Kis-Balaton
Település:
Balatonmagyaród
Érintett NP Igazgatóság:
Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság
Téma:
állattan (zoológia)
Bemutatás módja:
tájékoztató tábla
Útvonal hossza:
1.5 km
Állomások száma:
13 db
Menetidő:
1.5 óra
Vezetőfüzet:
Van
Vezetőfüzet bibliográfiai adatai:
Szakvezetés:
Van
Érintett védett természeti terület:
Balaton-felvidéki NP
EOV_X:
506093
EOV_Y:
142950
Kapcsolat:
www.bfnpi.hu

Búbos vöcsök tanösvény

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park nagy látogatottságú kis-balatoni területegységén, a Kányavári-szigeten található a Búbos vöcsök tanösvény.

A közel két kilométer hosszú, egész évben látogatható, 1-1,5 óra alatt végigjárható tematikus sétaút 15 állomásán a Kis-Balaton gazdag és változatos madárvilágával ismerkedhet meg a látogató, de a túrán térség denevérfaunájáról, valamint a Kis-Balatonnal kapcsolatos vízügyi tevékenységekről is érdekes információkkal gazdagodhatunk.

A Zalavár és Balatonmagyaród közötti útról megközelíthető tanösvény szabadon látogatható, igény szerint a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság (BfNPI) szakvezetést biztosít.

A tanösvény meglátogatását érdemes összekötni a közeli Kápolnapusztai Bivalyrezervátum, a BfNPI bemutatóközpontjának felkeresésével. A létesítményben a Kis-Balaton élővilágát bemutató kiállítás, bivalytörténeti bemutató és sétaút várja az érdeklődőket játékos elemekkel, pihenőhelyekkel és kilátópontokkal, így az egész család számára élményt jelenthet a látogatás.

Forrás: www.bfnp.hu

Kérjük, hogy a látogatás során ügyeljen a terület természeti értékeinek megőrzésére és a tanösvény létesítményeinek, berendezéseinek rendeltetésszerű használatára!

Kérjük továbbá, hogy a tanösvény és létesítményei állapotával kapcsolatos észrevételeit, információkat az Adatok részben megjelölt elérhetőségen juttassa el a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság részére!

 

Kapcsolódó oldalak