Tanösvények

Adatok

Név:
Bucka barangoló tanösvény
Tájegység:
Település:
Győr
Érintett NP Igazgatóság:
Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság
Téma:
általános természetismeret
Bemutatás módja:
tájékoztató tábla
Útvonal hossza:
2 km
Állomások száma:
7 db
Menetidő:
1 óra
Vezetőfüzet:
Nincs
Vezetőfüzet bibliográfiai adatai:
Szakvezetés:
Van
Érintett védett természeti terület:
Pannonhalmi TK
EOV_X:
264737
EOV_Y:
548399.43
Kapcsolat:
+3670/938-9615; [email protected]; www.ferto-hansag.hu

Bucka barangoló tanösvény

Büszkék vagyunk rá, hogy a Fertő-Hanság Nemzeti Park mennyi értéket rejt, de értékes és izgalmas állatokat, növényeket itt Győr mellett is találhattok! Tegyétek próbára a tudásotokat és megfigyelő képességeteket, és tartsatok velünk egy kis felfedezésre! Kövessétek a jelzéseket, és járjátok be velünk ezt a megújult tájat! Vajon milyen izgalmas lények lakják? Mit láttatok volna ezen a helyen, ha visszarepülnénk az időben? Hogyan született újjá ez a táj? Ezekre mind választ kaptok, és biztos sok újabb kérdés jut még majd az eszetekbe! Ha felvettétek a kiránduló cipőtöket, indulhat a kaland! Egy iskolai tanóra ideje alatt (45 perc) kényelmesen körbejárhatjátok a 7 állomásunkat, és a körút végén ugyanide érkeztek majd vissza. Érdemes a fületeket is használni, nem csak a szemeteket, hiszen számos madár otthonába léptek be.

A telefonokat ezért halkítsátok le, viszont még szükség lehet rájuk, hiszen négy helyszínen virtuális állomással is készültünk!Ha elfáradtatok, három pihenőhellyel is várunk Titeket!

Indulhatunk végre?! Jó barangolást! Csak fényképeket és élményeket vigyetek haza! Az állatok és növények szeretnének otthon maradni!

A tanösvény csak túravezetővel látogatható, előre egyeztetett időpontban, minimum 15 fő jelentkezésével. Érdeklődni a 70/938-9615 telefonszámon, valamint az Igazgatóság központi e-mail címén ([email protected]) lehet.

Kapcsolódó oldalak