Hírek

Együttműködést írt alá a Kiskunsági NPI

Együttműködési megállapodást írt alá a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója, Dr. Magyar Gábor és Dr. Farkasinszki Lóránt tű. ezredes, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, február 20-án.

DSC_4536

A két szervezet között már évek óta töretlen a munkakapcsolat, a bugaci erdőtűz felszámolásakor is szoros együttműködésről tett tanúbizonyságot minkét fél. A két szervezet közös munkavégzéssel aktív szerepet vállal a szabadtéri tüzek hatékony megelőzése és felszámolása érdekében a rendelkezésre álló lehetőségek és eszközpark alkalmazásával. A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága tagja a Megyei Tűzmegelőzési Bizottság Szabadtéri Tűzmegelőzési és Kárelhárítási munkacsoportjának.

A megújított együttműködési megállapodásban rögzítették a felek részéről önállóan vállalt kötelezettségek, valamint a közösen végzendő feladatok végrehajtásának irányelveit. A megállapodás célja a katasztrófák, természeti, illetve természetvédelmi területen bekövetkezett rendkívüli káresemények esetén szükséges intézkedések együttes végrehajtásának összehangolása. Fontos az egyes eljárásokhoz szükséges, rendelkezésre álló információk mielőbbi kölcsönös biztosítása, a következmények elhárításában, a károk felszámolásában való együttműködés elősegítése, valamint az információáramlás rendjének szabályozása. Az együttműködésben közösen vállalta minkét fél, hogy a káresetek hatékony felszámolása érdekében évente közös továbbképzést, terepgyakorlatot szerveznek, valamint a tanulságos káresetek tapasztalatait értékelik.

Kapcsolódó oldalak