Program

Időpont:
2023. 08. 25. 18:00- 2023. 08. 25. 22:00
Kategória:
  • Aktív
  • Diák
  • Fiatal felnőtt
  • Gyermekes család
  • Nyugdíjas

Alkonyati madarászséta és csillagles Hortobágy-halastón

Program: A kilátogatók a szakvezetéses túrán megismerkedhetnek a terület legfontosabb értékeivel, a halastavak élővilágával. A túra részét képezi a távcsöves madármegfigyelés is, melynek során a résztvevők bepillantást nyerhetnek a kócsagok, gémek, ludak, récék és sok más madár életébe. A szakvezetéses túra után kb. 20.00 órától felhőtlen időjárás esetén következik a csillagászati program.

A képen récék láthatóak

A csillagászati program során a Hortobágyi Csillagoségbolt-parkban a lakott területektől távol eső, zavaró fényektől mentes Hortobágy-halastón megismerkedünk a késő nyári csillagos égbolttal, a csillagképekkel, a hozzájuk fűződő pásztorhagyományokkal. Távcsővel megnézzük a Naprendszer aktuálisan látható bolygóit és a világűr távoli objektumait (nyílthalmazok, galaxisok, stb.).

A gyalogos túra kb. 2 km hosszú és megközelítőleg 1,5 órát vesz igénybe.

A programon való részvétel jegyvásárláshoz (felnőtt 3800 Ft, gyerek/diák/nyugdíjas 3000 Ft) kötött, mely tartalmazza a halastavi tanösvény látogatásához szükséges belépőkártya, a szakvezetés és a csillagászati program árát. A programot kizárólag készpénzzel lehet fizetni az induláskor.

Kézitávcső és időjárásnak megfelelő öltözet ajánlott.

Helyszín: Hortobágy-Halastó (Hortobágy-halastavi tanösvény)

Időpont: 2023. augusztus 25. (péntek) 18.00 – kb. 22.00

Találkozó:17.45 órakor Hortobágy-Halastón a Halászbárka Halastavi Fogadóközpontnál (33-as főút 67 kmkőnél lekanyarodva a főútról Hortobágy-halastó irányába a bekötőúton további kb. 2 km)
Minimum létszám: 10 fő, maxiumum létszám: 30 fő

A programot kizárólag derült ég esetén tartjuk meg. A programra előzetes bejelentkezés szükséges, mely az alábbi elérhetőségen tehető:
Tourinform Hortobágy
52/589-000 (hétfő kivételével 9.00-16.45 között)

Magyarország kiemelkedő művészei, ismert személyiségei osztják meg velünk gondolataikat egy-egy videóüzenetben a pusztáról, a  Pusztán Gondolatok című videósorozatunkban. Havonta megjelenő Kalendárium kisfilmjeink, pedig az 50 éves Hortobágyi Nemzeti Park természeti értékeit mutatják be.

Kapcsolódó oldalak