Program

Időpont:
2023. 03. 15. 10:00- 2023. 03. 15. 16:00
Kategória:
  • Diák
  • Fiatal felnőtt
  • Gyermekes család
  • Nyugdíjas

Gólyaelengedés a Hortobágyi Vadasparkban

Március, a tavasz első hónapja: ébredezik a természet fagyos álmából, virul a hóvirág, a hajnali és alkonyi órák énekes rigók strófáitól hangosak. Sorra térnek vissza vándormadaraink. Kevés madár érkezése olyan látványos, és kedves mind gyerekeknek, mind felnőtteknek, mint a fehér gólyáké, melyek kelepelése első ízben jelzi, közeledik a jó idő. Köszöntsük együtt a tavaszt a Hortobágyi Vadasparkban!

A képen gólyák egy csoportja

Március 15-én, nemzeti ünnepünkön szabadon engedjük a nálunk telelt, megerősödött gólyáinkat. Az európai gólyák vonulása már a bibliai idők óta ismeretes. Vonulásuk oka azonban nem a hideg időjárás, hanem a táplálékbázisuk beszűkülése. Az év során két időpontban történik a mentett gólyák elengedése: tavasz idusán, március közepén, s nyár búcsúztatóján, augusztusban. A sérült vagy legyengült, befogott gólyáink között mindig akadnak olyanok, melyeket a szakemberek úgy ítélnek meg, hogy kondíciójukból adódóan nem állnak készen a vonulásra. A nálunk telelő, feltáplált példányokat tavasszal engedjük vissza a természetbe, mint a kikelet hírnökeit.

A képen egy gólyapár

Programunk: Gólyavédelmi előadás, Fehér gólyák látványgyűrűzése, Gólyák szabadon engedése

Részvételi díj: vadasparki belépőjegy ára: felnőtt: 2200 Ft/fő, diák/nyugdíjas: 1700 Ft/fő, családi (2 felnőtt, 1 vagy 2 gyerek): 5850 Ft/család

A Hortobágyi Vadaspark kizárólag a nemzeti park buszával közelíthető meg, mely 10.00 és 14.00 óra között minden egész órában indul a Hortobágyi Csárda parkolójából. Jegyvásárlás a busz indulása előtt a Hortobágyi Csárda Tourinform irodájában.

A program időjárásfüggő!

További információ: 52/589-000 (hétfő kivételével 9.00-15.45)

Kapcsolódó oldalak