Program

Időpont:
2024. 05. 25. 09:00- 2024. 05. 25. 12:00
Kategória:
  • Aktív
  • Diák
  • Fiatal felnőtt
  • Gyermekes család
  • Nyugdíjas
  • Specialista

Hódító hód kenutúra

A túra helyszíne a vadregényes Gemenci erdőben található Vén-Duna, amely bő száz évvel ezelőtt még a Duna félkör alakú főága volt. A folyószabályozás során ezt a szakaszt átvágták, a folyókanyarulat ma mellékág, amit az északi végén egy keskeny csatorna köt össze a folyóval, a déli végén szabad a kijárata a Duna felé. A Vén-Duna vízfelületén alig van sodrás, nyugodt a vízfelület, olyan mintha egy békés tó lenne.
A résztvevők megcsodálhatják a folyóparti ártéri erdőt és az itt élő vízimadarakat, miközben a szakvezető természetvédelmi őr rengeteg érdekes információt oszt meg a résztvevőkkel a vadregényes területről, az élővilágról, az ártéri életről.

Minimum létszám: 15 fő, előzetes bejelentkezés szükséges.
E-mail: [email protected], [email protected]

Találkozási pont: Bárka Pihenőház
Baja-Dunafürdő, Bárka u. 75.
Időpont: 09.00 óra
A program időtartama: 3 óra
A túra hossza: 8 km
Részvételi díj: 2500 Ft/fő

A Magyar Nemzeti Parkok Hete programja.

A kenutúra négyszemélyes túrakenukkal zajlik, a túra időtartamára a résztvevők mentőmellényt és evezőlapátot kapnak, a résztvevők saját maguk eveznek. Amiről fontos gondoskodni: sapka, naptej, valamint a szúnyogok és kullancsok elleni védekezés. A túrát a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálatának tagja vezeti.
A programon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a DDNPI weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a DDNPI kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság általános adatkezelési tájékoztatóját az alábbi linken ismerheti meg: www.ddnp.hu/adatvedelem

 

 

Kapcsolódó oldalak