Program

Időpont:
2024. 05. 04. 09:00- 2024. 05. 04. 14:00
Kategória:
  • Aktív
  • Diák
  • Fiatal felnőtt
  • Gyermekes család
  • Nyugdíjas

Ismerd meg a Pákász-tanyát!

Családi programunk egy vezetett túrával indul a turjánvidék fokozottan védett láprétje mentén, majd a Pákász-tanya bemutatópontunkon folytatódik.

Az elmúlt évszázadok során a pákászmesterség szorosan kapcsolódott a turjánvidéken élő emberek mindennapjaihoz. A pákász úgy ismerte a vizeket, lápokat, nádasokat és annak növény- és állatvilágát, mint a tenyerét. Nem csoda, hiszen az egész életüket ez a környék határozta meg, itt laktak, halásztak, vadásztak, gazdálkodtak a természet adta lehetőségek mentén. Ha voltak olyanok, akiket „tájban élő embernek” lehetett nevezni, a pákászok vitathatatlanul azok voltak.

Családi programunk egy vezetett túrával indul a turjánvidék fokozottan védett láprétje mentén, ahol interaktív formában ismerhetjük meg ezt az egykor a pákászok számára is fontos vidéket. A túra után a Pákász-tanya bemutatópontunkon a pákászok mindennapjainak történeteivel, életkörülményeivel és mesterségük nélkülözhetetlen eszközeivel ismerkedhetünk meg, kiegészítve a környék kevésbé ismert madarairól szóló játékos bemutatóval.

Fél napos program, gyerekeknek 5-6 éves kortól ajánlott. A délelőtti túra útvonalán a fű harmatos lehet, ezért vízálló cipő, bakancs, kamásli ajánlott. A program során lehetőség lesz a látogatók által hozott tízórai elfogyasztására. A program végén a csoport a kiindulási pontra, az Ócsai Tájházhoz érkezik vissza.

A programra kizárólag ONLINE vásárolható jegy:

Helyszíni jegyvásárlás nem lehetséges!

Kapcsolódó oldalak