Program

Időpont:
2023. 01. 30. 09:00- 2023. 09. 01. 17:00
Kategória:
  • Aktív
  • Diák
  • Fiatal felnőtt
  • Gyermekes család
  • Nyugdíjas
  • Specialista

Ligeti snittek látogatói szemmel – Amatőr fotós és videós verseny

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság nyilvános amatőr fotó és videó pályázatot ír ki vendégei számára, amelyre magánszemélyek nevezhetnek a Körösvölgyi Állatparkban készült, az Anna-liget természeti értékeit, az Állatpark állatfajait bemutató alkotásokkal.

A pályázat kiírója: Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság / alapító okirat száma: SZIF/272/2022., adószáma: 15328993-2-04, székhelye: 5540 Szarvas, Anna-liget 1. szám /

A pályázat célja: a Körösvölgyi Állatpark – Anna-liget szépségeinek, látnivalóinak egyedi, esztétikus, figyelemfelkeltő, minőséget képviselő bemutatása. Mindenki tisztában van vele, hogy egy fotót vagy videót bárki tud készíteni, azonban egy különleges pillanat, jelenet megörökítéséhez nagyon sok türelem, kitartás és sajátos, egyedi látásmód szükséges.

Általános feltételek: az elkészült művek készítésére a pályázati kiírás időpontját követően kerülhet sor, a kiírás céljával ellentétes tartalmú fotó/videó/film a pályázatból azonnal kizárásra kerül a nevezés törlésével együtt. A pályázati művek nem sérthetnek jogszabályt / plagizálás /, jó ízlést és a közösség írott és íratlan szabályát. A versenyen három kategóriában lehet indulni:

1)    Személyenként maximum 3 db JPG fájl / max. 5184×3888 méretű /, elfogadható minőségű, dátum feltüntetésével ellátott fotóval (mobiltelefonos, vagy bármilyen más eszközzel készült, digitális formátumban),

2)    személyenként maximum 1 db, legfeljebb 60 másodperces videóval (mobiltelefonos, vagy bármilyen más eszközzel készült, digitális formátumban),

3)    illetve személyenként maximum 1 db, minimum 1, maximum 5 perces szerkesztett imázsfilmmel (digitális formátumban).

Kikötések: a videók esetén a méretlimit 350 MB.

A beérkező és titkosan kezelt pályamunkákat 6 tagú szakmai zsűri értékeli, bírálja el kategória szerinti összértékelés alapján. A zsűri tagjai:

–        Lestyan-Goda Judit osztályvezető

–        Körömi Krisztina látogatóközpont-vezető

–        Kovács Krisztina területi turisztikai ügyintéző

–        Lajtos Krisztina területi turisztikai ügyintéző

–        Urbancsok Éva állatgondozó

–        Bencsik Antal Zsolt területi turisztikai ügyintéző

A nyertes, ill. a legjobb alkotások közzétételre kerülnek a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos felületein. A kategóriák első három helyezettje nemzeti parki ajándékcsomagban részesül, fődíj: családi hosszú hétvége a Bihari Madárvártán.

Kiíró az elbírálást követően a pályázat nyerteseiről értesíti a pályázókat a megadott elérhetőségükön.

A versenyre bárki nevezhet 2023. január 30. és szeptember 1. között.

Eredményhirdetés: 2023. október 4. (Állatok Világnapja).

A fotókat a [email protected]  oldalra várjuk. A videókat a http://mammutmail.com/ oldalon becsatolva, szintén a [email protected] oldalt címzettként megjelölve tudjuk fogadni.

A pályázaton való részvételhez szükséges adatok, a kapcsolattartás céljából: a pályázó neve, lakcíme, telefonszáma, e-mail címe.

A versenyre feltöltött pályaművek a szerző pályázó szellemi tulajdonában maradnak. A pályázó a pályamunka beküldésével automatikusan elfogadja, hogy a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság a szerző nevének kötelező feltüntetése mellett a fotó, videó, film anyagát a beküldés pillanatától kezdve korlátlan ideig felhasználhatja saját honlapján, Facebook-, Instagram- és egyéb – általa szabadon meghatározott – felületeken.

A versenyre beküldött alkotáshoz tartozó, a pályázó által önkéntesen megadott személyes adatok tekintetében a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság a személyes adatok kezelésére vonatkozó hatályos jogszabályokat betartja/betartatja.

Helyszín, elérhetőségek:

Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság

Körösvölgyi Állatpark
5540 Szarvas, Anna-liget 1.
Telefon: +36 30 475 1789
E-mail: [email protected]
GPS koordináták: 46º 51’29.39” É 20º 31’ 31.57” K

Kapcsolódó oldalak