Program

Időpont:
2024. 03. 10. 15:00- 2024. 03. 10. 16:00
Kategória:
  • Aktív
  • Diák
  • Fiatal felnőtt
  • Nyugdíjas
  • Specialista

Megélni a sötétséget – különleges barlangtúra

Milyen élmény az igazi, teljes sötétség? Milyen lehet végigjárni egy barlangot kiépített világítás nélkül – akárcsak a régi felfedezők? Hogyan működik egy karbidlámpa?
A különleges barlangtúrán a résztvevők zseblámpa vagy fejlámpa fényénél járhatják be az Abaligeti-barlangot és vehetik szemügyre a szebbnél szebb cseppköveket, a barlang oldásos és koptatásos formakincsét, valamint a lámpák lekapcsolásával a teljes koromsötétséget is megtapasztalhatják.

A részvételhez előzetes jelentkezés szükséges! Tel.: 72/498-766.
A résztvevők maximális létszáma 10 fő.
A programon való részvétel 18 éves kor felett lehetséges.
Szükséges felszerelés: Kérjük a résztvevőket, saját jól feltöltött zseblámpát vagy fejlámpát hozzanak magukkal, e nélkül nem lehet résztvenni a túrán.

Találkozási pont: Abaligeti-barlang, pénztár
Időpont: 15.00
A program időtartama: 1 óra
Részvételi díj: a barlangi belépő ára

A Barlangok Hónapja programja

A programot a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa vezeti. A barlangban az átlaghőmérséklet 12°C. Fontos a kényelmes túracipő/bakancs és a megfelelő túrafelszerelés megválasztása. A programon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a DDNPI weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a DDNPI kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság általános adatkezelési tájékoztatóját az alábbi linken ismerheti meg: www.ddnp.hu/adatvedelem

Kapcsolódó oldalak