Program

Időpont:
2023. 05. 27. 09:00- 2023. 05. 27. 12:00
Kategória:
  • Diák
  • Fiatal felnőtt
  • Gyermekes család
  • Nyugdíjas

Nappalilepke fotóstúra a debreceni erdőspusztán

A program kiemelt célja az Erdőspusztai Bemutatóház és Arborétum ez időtájt megtalálható nappali lepkék számbavétele és esetleges fotódokumentálása.

A délelőtti túra során gyűjtött adatok a HNPI biotikai adatbázisába fognak kerülni. A kilátogatók megismerkedhetnek a nappali lepkék megfigyelésének, monitorozásának módszereivel, a különféle lepkefajok életmódjával. Túránk során nagy hangsúlyt fektetnénk az olyan védett lepkék keresésére, mint a nagy tűzlepke, a kis színjátszólepke, vagy épp az ibolyás tűzlepke. A program során természetesen madarászunk is, aki teheti távcsövet és fényképezőgépet hozzon magával!

A képen egy lepke

Helyszín: Erdőspusztai Bemutatóház és Arborétum

Időpont: 2023. május 27. (szombat) 9.00-12.00 óra

Találkozás: 9.00 óra, Erdőspusztai Bemutatóház és Arborétum parkolójánál

Részvételi díj: 1500 Ft/felnőtt; 1000 Ft/diák/nyugdíjas (Az ár tartalmazza a belépőjegy árát és a szakvezetést is.) A részvételi díjat a túra elején kizárólag készpénzben lehet kifizetni.

A túra minimum 5 fő résztvevő esetén indul.

Túrára előzetes bejelentkezés szükséges!

 

Előzetes bejelentkezés, további információ
Túravezető Koczka András HNPI Tel.: 30/515-3463; E-mail: [email protected]

Magyarország kiemelkedő művészei, ismert személyiségei osztják meg velünk gondolataikat egy-egy videóüzenetben a pusztáról, a  Pusztán Gondolatok című videósorozatunkban. Havonta megjelenő Kalendárium kisfilmjeink, pedig az 50 éves Hortobágyi Nemzeti Park természeti értékeit mutatják be.

Kapcsolódó oldalak