Program

Időpont:
2024. 10. 12. 10:00- 2024. 10. 12. 14:00
Kategória:
  • Aktív
  • Diák
  • Fiatal felnőtt
  • Gyermekes család
  • Nyugdíjas
  • Specialista

Őszi kenutúra Külső-Bédán

A Duna-Dráva Nemzeti Park területén fekvő Béda-Karapancsa a Duna magyarországi alsó szakaszának kiemelkedő értéket képviselő vizes élőhelyeit foglalja magába. A program erre a különleges területre kalauzolja az érdeklődőket.

A résztvevők először kenutúrát tehetnek a Duna hullámterén található varázslatos Külső-Béda mellékágon. Ez a vízfelület egykor a Duna főága volt, ami a folyószabályozás után vált mellékággá. Egy keskeny csatorna kapcsolja össze a Dunával, azonban sodrás nincs rajta. Nyugodt víztükre és vadregényes partja a vízimadarak paradicsoma. A kenutúrát követően a Fehér Gólya Múzeumban érdekes tárlatvezetés keretében ismerhetik meg a résztvevők e gyönyörű madarak életét.

A program résztvevőinek létszáma korlátozott, ezért előzetes jelentkezés szükséges!
Tel.: 30/846-6020

Információ:
Fehér Gólya Múzeum
E-mail: [email protected], Tel.: 30/846-6020.

Gyülekező: Fehér Gólya Múzeum (Kölked). Időpont: 10.00 óra. A program időtartama: 3-4 óra.
Részvételi díj: 2-14 éves korig: 2500 Ft/fő, 14 éves kor felett: 3000 Ft/fő.
Csak kenutúra (múzeumlátogatás nélkül): 2-14 éves korig: 2000Ft/fő, 14 éves kor felett: 2500 Ft/fő.

A túrát a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa vezeti. A kenutúra négy- és hétszemélyes túrakenukkal zajlik, a túra időtartamára a résztvevők mentőmellényt és evezőlapátot kapnak, a résztvevők saját maguk eveznek. Amiről fontos gondoskodni: kényelmes, időjáráshoz alkalmazkodó ruházat, sapka, naptej, valamint a szúnyogok és kullancsok elleni védekezés. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a DDNPI weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a DDNPI kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság általános adatkezelési tájékoztatóját az alábbi linken ismerheti meg: https://ddnp.hu/adatvedelem

Kapcsolódó oldalak