Program

Időpont:
2023. 09. 21. 11:00- 2023. 10. 15. 23:55
Kategória:
  • Aktív
  • Diák
  • Fiatal felnőtt
  • Nyugdíjas

Természetfotó pályázat

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság és a Szegedfish Kft. természetfotó pályázatot hirdet a XII. Fehértavi Darvadozás, a madárvonulás dél-alföldi ünnepe alkalmából.

CÉL:
A kategóriánként meghatározott természeti értékek művészi megjelenítése. A pályázatra beküldött felvételekből, a zsűri válogatása alapján kiállítást rendezünk 2023. november 18-án, a XII. Fehértavi Darvadozás alkalmából. Ezután, a korábbi évek „fotó termésével” kiegészített kiállítás Kiskundorozsmán a Művelődési Házban lesz kiállítva. A Fehértavi Darvadozás fotópályázatán eredményesen szereplő alkotásokból a későbbiekben a szervezők a Szegedi Fehértó természeti értékeit bemutató kiadvány összeállítását tervezik.

A Rotary Klub jótékonysági árverésen kíván értékesíteni természetfotókat, és a befolyó összeggel nehéz sorsú családokat támogatni. Ha támogatóként részt kíván venni ebben a gyűjtésben, kérjük jelöljön meg egy fotót a pályázatra beadott anyagában, amely A/4-es nyomat formájában részt vehet az árverésen.

FELTÉTELEK:

A pályázat nyilvános. Amatőr fotósok nevezhetnek bármilyen fényképezőgép típussal, digitálisan készített felvételekkel.

A képek etikai szempontból ne legyenek kifogásolhatók (csak olyan képek nevezhetők, amelyek az élővilágban okozott károk nélkül készültek), nem készülhetnek olyan manipulációval, ami a valóságot meghamisítva mutatja be, nem sérthetnek közerkölcsöt és az emberi méltósághoz kapcsolódó jogokat.

A kép feldolgozása során a korrekció a következő, kizárólag a teljes képterületet érintő digitális módosításokból állhat: szintek (levels), gradációs görbék (curves), színegyensúly (color balance), színezet/telítettség (hue/saturation) és fényerő/kontraszt (brightness/contrast), árnyékok/csúcsfények (shadow/highlight)! Képelemek eltávolítása vagy hozzáadása nem megengedett, viszont lehetőség van az eredeti kép készítése közben keletkezett technikai hibák (pl.: fényérzékelőre tapadt por nyomai) eltávolítására. Engedélyezett a kép megvágása, és a kép orientációjának megváltoztatása, a felvételek monocrome átalakítása.

A bemutatásra, ill. díjazásra kiválogatott képek exif-állományát a zsűri ellenőrzi, és kérheti az eredeti „nyers” kép bemutatását. Amennyiben a zsűri meggyőződik arról, hogy olyan kép került nevezésre, amely a fenti szabályok bármelyikét megszegi, az érintett képet kizárja a pályázatból!

Nevezési határidő: 2023. október 15. 24:00

Nevezési díj: Pályázónként 2000.- Ft

További információk: knp.hu

 

Kapcsolódó oldalak