Fotóstúrák nemzeti parkjainkban

A „Fotóstúrák nemzeti parkjainkban” programsorozat keretében márciustól novemberig 15 különleges túraajánlattal várják a természet és a természetfotózás szerelmeseit a Magyar Nemzeti Parkok.

kollázs

A Magyar Nemzeti Parkok és a Varázslatos Magyarország (VM) közös programsorozatának keretében fotóstúrára hívjuk az amatőr és profi természetfotósokat. A túra tempója és jellege lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy elegendő időt fordíthassanak a kívánt képek elkészítésére. A túrákra jelentkezők természetvédelmi szakvezetés keretében, neves fotográfus vezetésével bővíthetik természetfotós ismereteiket, technikai tudásukat, miközben olyan fokozottan védett területek életébe is bepillantást nyerhetnek, ahova más időszakban – az élővilág zavartalanságának biztosítása érdekében – nem juthatnak el.

Résztvevőinket várja a tavaszi tőzike szemet gyönyörködtető virágzása a Csáfordi erdőben, a Bükki-fennsík dolináinak és víznyelőinek magával ragadó világa, a Csíkvarsai-rét nyáresti életének különlegességeként a szentjánosbogarak rajzása, de éppen így vétek kihagyni a Hortobágyi-halastó mentén jól megfigyelhető daruhúzást is, amikor az ősz fényei és színei kínálnak megannyi témát és kompozíciót a tökéletes természetfotó elkészítéséhez.

A Varázslatos Magyarország felajánlásának köszönhetően a túrák résztvevői a túrát követő hónapban ingyenesen tölthetik fel a fotóstúrákon készült képeiket a VM fotópályázatának felületére, ahol a díjazottak értékes nyereményekkel térhetnek haza.

A túrákról bővebb információt IDE kattintva, valamint a www.facebook.hu/MagyarNemzetiParkok webfelületen találhat. Létszámkorlátos túráinkra jelentkezéseiket a részletezett nemzeti parki elérhetőségeken, valamint az [email protected] címen várjuk.

Legyen a vendégünk! Ismerje meg természeti örökségünket más szemszögből!

Kapcsolódó oldalak