Hírek

Hogyan készülődnek az állatok a télre?

Hogyan készülődnek a télre a Körösvölgyi Állatpark lakói? Miből készítsünk madáretetőt, s mivel etessük a kis énekeseket? Ilyen és hasonló kérdésekre kaphatnak választ mindazok, akik eljönnek november 15-én, szombaton a Körösvölgyi Látogatóközpontba. (A program plakátja ide kattintva érhető el.)

Mint korábban megírtuk, a nagy érdeklődésre való tekintettel idén az idegenforgalmi szezon zárása után is többször megnyitja kapuit a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark. Ilyenkor tematikus programokkal is készülünk az érdeklődők fogadására.

A most következő hétvégén (szombaton és vasárnap) 9.00-16.00 óra között látogathatnak el hozzánk. (Pénztárzárás 15.00 órakor) Szombaton egész napos programmal készülünk, melyre gyermekeket és felnőtteket egyaránt várunk. Délelőtt 10.00 órátóegy szakvezetéses túrát tartunk az Állatparkban. Akik velünk jönnek, választ kaphatnak arra, hogyan készülődnek az állatok a télre.

A program második részében a madáretetés témaköre kerül középpontba. Közösen készítünk majd madárkalácsokat és etetőket. Számos madárfaj marad itthon a téli fagyok idején. Számukra nagy biztonságot jelent, ha etetéssel gondoskodunk róluk. Nem mindegy azonban, milyen eleséget adunk, tilos például a sózott szalonna, de a nyers zsírszalonnának nagyon örülnek. Hasonlóan jó eleség lehet a vaj és az alma, természetesen a napraforgó és más magvak mellett, kiegészítőként.

Szeretnénk a résztvevőknek megtanítani, hogyan készíthetnek otthon madáretetőket különösebb költség nélkül, hulladéknak számító anyagok újrahasznosításával. Fontos tudni, hogy ha elkezdjük a madarak etetését, akkor tavaszig nem szabad abbahagynunk, mert veszélyeztetjük vele kis barátaink életét. Számukra ugyanis egyetlen, élelem nélkül átvészelt hideg éjszaka is kockázatos lehet. Ne feledjük, hogy az etetéssel magunknak is nagy örömet szerezhetünk: igen kellemes látvány ugyanis a meleg szobából, az ablakon át nézni a táplálkozó madarakat.

További hírekért látogasson el a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság honlapjára, vagy kövesse nyomon tevékenységét Facebook-on >>

Kapcsolódó oldalak