Tanösvények

Adatok

Név:
Millenniumi természetismereti és erdészeti bemutató sétaútMillenniumi természetismereti és erdészeti bemutató sétaút
Tájegység:
Bükk
Település:
Szilvásvárad
Érintett NP Igazgatóság:
Bükki Nemzeti Park Igazgatóság
Téma:
földtan (geológia)
Bemutatás módja:
tájékoztató tábla
Útvonal hossza:
2.5 km
Állomások száma:
20 db
Menetidő:
1 óra
Vezetőfüzet:
Van
Vezetőfüzet bibliográfiai adatai:
Szakvezetés:
Nincs
Érintett védett természeti terület:
Bükki NP
EOV_X:
750207
EOV_Y:
307044
Kapcsolat:
Bükki Nemzeti Park Igazgatóság 3301 Eger Pf.:116 e-mail: [email protected] www.bnpi.hu

Millenniumi természetismereti és erdészeti bemutató sétaút

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) Szilvásvárad szélén lévő információs házától a Kalapat-tetőn lévő kilátóhoz vezető útvonal mentén elhelyezett 20 ismertető tábla fele a Bükk természeti értékeit, a BNPI természetvédelmi tevékenységét mutatja be, másik fele a Bükkben folytatott erdőgazdálkodásról nyújt ismereteket.

Megismerkedhetünk a hegységet felépítő kőzetekkel, a Bükk karsztos formakincsével és kialakulásával, a hegység növényvilágával, rovarvilágával, ragadozó emlőseivel, madárvilágával, a Bükki Nemzeti Parkban végzett madárvédelmi tevékenységgel, annak eredményeivel.

Az útvonal bejárásával magas szintű erdőgazdálkodási ismereteket szerezhetünk a tartamos erdőgazdálkodásról, a beerdősülésről, a fahasználatról, a fafeldolgozásról (rönkköböző táblázattal, hengertérfogat-számítással), vadászatról, vadgazdálkodásról, az erdő és a talaj kapcsolatáról stb.

A tanösvény mentén több fedett pihenőhely található, az útvonal végén a kilátóból a Bükk nyugati és északi részének panorámájában gyönyörködhetnek.

Egész évben szabadon látogatható. Az útvonal bejárásához a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság előzetesen bejelentett igény alapján szakvezetést biztosít.

Felhasznált forrás: bnpi.hu

Kérjük, hogy a látogatás során ügyeljen a terület természeti értékeinek megőrzésére és a tanösvény létesítményeinek, berendezéseinek rendeltetésszerű használatára!

Kérjük továbbá, hogy a tanösvény és létesítményei állapotával kapcsolatos észrevételeit, információkat az Adatok részben megjelölt elérhetőségen juttassa el a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság részére!

 

Kapcsolódó oldalak