Tanösvények

Adatok

Név:
Pele körútPele körút
Tájegység:
Balaton-felvidék
Település:
Csopak
Érintett NP Igazgatóság:
Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság
Téma:
növénytan (botanika)
Bemutatás módja:
tájékoztató tábla
Útvonal hossza:
0.8 km
Állomások száma:
10 db
Menetidő:
1 óra
Vezetőfüzet:
Van
Vezetőfüzet bibliográfiai adatai:
Szakvezetés:
Nincs
Érintett védett természeti terület:
Balaton-felvidéki NP
EOV_X:
564854
EOV_Y:
181923
Kapcsolat:
06/87/555-290 [email protected] www.bfnpi.hu

Pele körút

Lakókörnyezetünk zsugorodó zöld foltjaiban már csak az emberhez alkalmazkodó élővilág szereplői maradhatnak fenn. Interaktív tansétánk elsősorban a környezetünkben észlelhető, nyomot hagyó állatvilág bemutatására törekszik. Az ösvény bemutatja patakjaink szennyezettségének indikátorait, a makrogerinctelen élővilágot, harmincféle fás szárú és lágyszárú növényt, valamint bepillantást enged a Balaton-felvidék elmúlt fél milliárd évének földtörténeti eseményeibe is.

Az ösvény jelképe a kertjeinket és padlásainkat is jól ismerő nagy pele. A kalandozás helyszíne az Angolkisasszonyok egykori üdülőjéből 2005-ben kialakított Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság központjának parkja (Csopak Kossuth u. 16).

Az ifjú látogatók számára tanulságosabbá, élményszerűbbé teszi az útvonal bejárását a tanösvényhez tartozó feladatlap (pdf formátum) kitöltése a séta során.

A tanösvény a hivatali órákban szabadon látogatható. A 30 perces sétához szakvezetés igényelhető.

Forrás: www.bfnp.hu

Kérjük, hogy a látogatás során ügyeljen a terület természeti értékeinek megőrzésére és a tanösvény létesítményeinek, berendezéseinek rendeltetésszerű használatára!

Kérjük továbbá, hogy a tanösvény és létesítményei állapotával kapcsolatos észrevételeit, információkat az Adatok részben megjelölt elérhetőségen juttassa el a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság részére!

 

Kapcsolódó oldalak