Tanösvények

Adatok

Név:
Ság-hegyi geológiai tanösvény
Tájegység:
Kemenesalja
Település:
Celldömölk
Érintett NP Igazgatóság:
Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság
Téma:
földtan (geológia)
Bemutatás módja:
tájékoztató tábla
Útvonal hossza:
1 km
Állomások száma:
18 db
Menetidő:
0.5 óra
Vezetőfüzet:
Van
Vezetőfüzet bibliográfiai adatai:
Szakvezetés:
Nincs
Érintett védett természeti terület:
Sághegyi TK
EOV_X:
503741
EOV_Y:
211762
Kapcsolat:
06-94-548-034 [email protected] www.onp.nemzetipark.gov.hu

Ság-hegyi geológiai tanösvény

Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság működési területén, a Sághegyi Tájvédelmi Körzetben található tanösvény a bazaltból és bazalttufából felépülő tanúhegy földtani és felszínalaktani értékeit, a hegy tömegét kialakító vulkáni működés különböző fázisainak jellegzetes, jól tanulmányozható nyomait mutatja be tájékoztató táblák segítségével.

Az egész évben szabadon látogatható tanösvény bejárásához az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai előzetesen jelzett igény szerint szakvezetést biztosítanak.

Információk a tanösvény bejárásával megismerhető földtani képződményekről, felszínformákról a Magyarország földtani atlasza országjáróknak (szerk. Budai T., Gyalog L., Magyar Állami Földtani Intézet 2008.) c. kiadvány nyomán

Magyarország földtani atlasza országjáróknak (az 1:200 000 ma. földtani térkép digitális változata a Magyar Állami Földtani Intézet honlapján)

A tanösvény bejárását érdemes összekötni a szintén a Ság-hegyen található, a terület élővilágát bemutató tanösvény meglátogatásával.

Kérjük, hogy a látogatás során ügyeljen a terület természeti értékeinek megőrzésére és a tanösvény létesítményeinek, berendezéseinek rendeltetésszerű használatára!

Kérjük továbbá, hogy a tanösvény és létesítményei állapotával kapcsolatos észrevételeit, információkat az Adatok részben megjelölt elérhetőségen juttassa el az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság részére!

 

Kapcsolódó oldalak