Hírek

Stratégiai együttműködés az FM és a Magyar TDM Szövetség között

Több hónapos előkészítési munkálatok eredményeként 2014. június 13-án a Magyar Nemzeti Parkok Hetének nyitó hétvégéjén került aláírásra Tatán a két szervezet közötti megállapodás.

 

Az együttműködés célja, hogy térségi szinten a TDM szervezetek és a nemzetipark-igazgatóságok szoros együttgondolkodása valósuljon meg, legyen köztük szakmai tanácsadás, szükség szerint közös ajánlásokat fogalmazzanak meg. Fontos, hogy az országszerte már létező, de eltérő fejlettségi szinten álló szakmai kapcsolatok javuljanak, erősödjenek. A minisztérium és a szövetség egyaránt szoros, lehetőség szerint tagi együttműködést javasol az egyazon térségben működő nemzetipark-igazgatóságok és TDM szervezetek között, melynek jogszabályi keretfeltételeire közös javaslatot dolgoznak ki.

 

A megállapodást a Földművelésügyi Minisztérium képviseletében dr. Rácz András helyettes államtitkár, valamint a Magyar TDM Szövetség elnöke, Semsei Sándor írták alá Tatán, szimbolikusan a Magyar Nemzeti Parkok Hete programsorozat keretében.

Kapcsolódó oldalak