Tanösvények

Adatok

Név:
Üde rétek tanösvény
Tájegység:
Dráva-völgy
Település:
Barcs
Érintett NP Igazgatóság:
Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
Téma:
általános természetismeret
Bemutatás módja:
tájékoztató tábla
Útvonal hossza:
3 km
Állomások száma:
5 db
Menetidő:
2 óra
Vezetőfüzet:
Nincs
Vezetőfüzet bibliográfiai adatai:
Szakvezetés:
Nincs
Érintett védett természeti terület:
Duna-Dráva NP
EOV_X:
523995
EOV_Y:
73450
Kapcsolat:
www.dravakapu.fw.hu 06-72-517-200 (DDNPI központ) 06-30-377-3415 (DDNPI Közép-Drávai Tájegység)

Üde rétek tanösvény

Üde rétek tanösvény

A Drávaszentesről, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Dráva Kapu Bemutatóközpontjának közeléből induló tanösvény bejárásával a látogatók a drávaszentesi üde rétek történetével és élővilágával ismerkedhetnek meg. Az útvonal érinti az őshonos háziállat fajták (köztük a szürkemarha gulya) bemutatására szolgáló területrészt, majd a Rinya-patak árterének vizes élőhelyeinél, az ott kialakított madármegfigyelő toronynál ér véget. A kiindulóponthoz ugyanezen az útvonalon lehet visszatérni.

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai igény szerint, előzetes egyeztetés alapján szakvezetést biztosítanak a tanösvény bejárásához.

A tanösvény bejárása mellett ajánlott a Dráva Kapu Bemutatóközpont meglátogatását is beilleszteni a programba; a bemutatóközpont változatos programokkal és szolgáltatásokkal áll a látogatók rendelkezésére a kerékpárkölcsönzéstől a madármegfigyelő túrákig.

Forrás: ddnp.nemzetipark.gov.hu

Kérjük, hogy a látogatás során ügyeljen a terület természeti értékeinek megőrzésére és a tanösvény létesítményeinek, berendezéseinek rendeltetésszerű használatára!

Kérjük továbbá, hogy a tanösvény és létesítményei állapotával kapcsolatos észrevételeit, információkat az Adatok részben megjelölt elérhetőségen juttassa el a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság részére!

 

 

Kapcsolódó oldalak