Hírek

A táj szerepe, megjelenése az ökoturizmusban

A táj szerepe, megjelenése az ökoturizmusban

A Magyar Nemzeti Parkok Hete szakmai nyitókonferenciája

 Névtelen

Időpont: május 24. (kedd), 10-16 óra

Helyszín: Budapest, Magyar Természettudományi Múzeum (Ludovika tér 2-6)

 

A Magyar Nemzeti Parkok Hete 2016 programsorozat nyitóhétvégéjének május 28-29-én Debrecen és a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság ad otthont. Az elmúlt években nagy sikerrel megrendezett eseményt május 24-én kedden, az Európai Nemzeti Parkok Napján, a Magyar Természettudományi Múzeumban megrendezett ökoturisztikai-természetvédelmi szakmai konferencia indítja (A meghívót ide kattintva tekintheti meg!).

A természetvédelemért felelős minisztérium 2016-ban tízedik alkalommal rendezi meg a Magyar Nemzeti Parkok Hete programsorozatot.

A rendezvényt a hagyományoknak megfelelő szakmai konferencia indítja május 24-én, amelynek az idei témája „A táj szerepe, megjelenése az ökoturizmusban”. A konferencia első részében neves szakemberek nagyobb léptékben, a geoparkok és a Kiváló Európai Desztinációk szintjén mutatják be a táj és az ökoturizmus kapcsolatát, míg a második részében az ökoturizmussal összefüggő tájhasználatra kaphatunk pozitív és negatív példákat. A konferencia kiemelt fontosságú célja, hogy rávilágítson, a táj, a tájkarakter, a táj változatosságának megőrzésére, amely teret és kiemelkedő vonzerőt biztosíthat az ökoturizmus számára.

A konferencia végén az érdeklődők megtekinthetik az 51. Wildlife Photographer of the Year – Év Természetfotósa kiállítást.

A konferenciára előzetes bejelentkezés szükséges az [email protected] címen.

A szakmai konferenciáról és a Magyar Nemzeti Parkok Hete rendezvénysorozat egyéb rendezvényeiről részletes információt talál a www.magyarnemzetiparkok.hu/mnph weboldalon, valamint a www.facebook.com/MagyarNemzetiParkok felületen.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak a szakmai és nagyközönségi programokon egyaránt!

Kapcsolódó oldalak