Dráva Kapu Bemutatóközpont

Dráva Kapu Bemutatóközpont

Drávaszentes

Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság

A bemutatóközpont mindenki számára tartogat érdekességeket a Dráva mente természeti értékeiről, igény szerint (előzetes bejelentkezés alapján) külön programok várják a látogatócsoportokat.

Állandó kiállítás mutatja be a Dráva és környékének természeti környezetét, élővilágát, természeti értékeit; ezen kívül konferenciaterem, étterem és vendégszobák kaptak helyet az épületben.

A szabadban is adott a lehetőség a tartalmas időtöltésre az őshonos magyar háziállatokat bemutató, az épület közelében kialakított gazdaságban vagy az Üde Rétek tanösvény bejárásával, amelyhez a bemutatóközpont munkatársai igény szerint szakvezetést biztosítanak.

A bemutatóközpont szolgáltatásai közé tartozik emellett drávai vízi túrák szervezése és vezetése, valamint kerékpárkölcsönzés. Az épületben a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóságerdei iskola programokat is lebonyolít.

A tágabb környéken több tanösvény is található: a Barcsi Borókás és a Csomoros-sziget Tanösvény, illetve Babócsán a Basa-kert, Erzsébet-sziget és a Mérus-erdő Tanösvény.

A bemutatóközpont Barcstól 4 km-re, Babócsa – Csurgó irányában található. Barcsról menetrend szerinti buszjárattal érhető el.

A bemutatóközpont téli időszakban előzetes bejelentkezéssel látogatható, áprilistól novemberig hétfő kivételével minden nap nyitva tart.

A Dráva Kapu Bemutatóközpont „Az év ökoturisztikai létesítménye” pályázat második helyezettje lett 2010-ben a látogatóközpontok között.

Drávaszentesi Látogatóközpont

További információ:

Cím: 7570 Barcs-Drávaszentes, Fő u. 1.
Telefon: 82/461-285, 30/474-3591
Honlap: www.ddnp.hu
E-mail: dravaszentes@gmail.com

Kapcsolódó oldalak