Kolokán Szálló

Modern turistaház az erdő szélén, avagy a természetes pihenés háza

A szaporcai Ős-Dráva Látogatóközpontban található Kolokán Szállóban 50 fő elszállásolására van lehetőség 11 légkondicionált szobában.

A csoportok fogadására is alkalmas turistaházunk Baranya megyében, az Ormánság szívében, Szaporca község határában, az erdő szélén várja a kikapcsolódásra vágyó vendégeket. Az erdő széli kulcsosház a Duna-Dráva Nemzeti Parkban, a Dráva közelében helyezkedik el. A Dráva és a Fekete-víz találkozása 10 perc sétára vagy 5 perc kerékpározásra található az ormánsági kulcsosháztól. Harkány híres gyógyfürdője 15 km-re, Siklós vára és a strandfürdő alig 20 km-re fekszik a turistaszállástól. A területet behálózzák a kerékpáros útvonalak, az Ős-Dráva Látogatóközpont teljes infrastruktúrával rendelkezik az ott megszálló vagy az útvonalon közlekedő kerékpárosok kiszolgálásához.

A szállás 11 légkondicionált szobában (4 illetve 6 fős szobák) összesen 50 főt képes befogadni, így csoportok számára is ideális szálláshely. A turistaház külső és belső kialakítása is ötvözi a modern kor igényeit az Ormánságra jellemző kulturális elemekkel. A kulcsosház aulájába lépve Szatyor Győző Kós Károly-díjas népi iparművész festett fakazettáiban gyönyörködhetünk, melyek végigkísérnek a turistaház emeleti szobáiba vezető úton is.

Családok számára ideális választás a turistaházon belül elhelyezkedő, konyhával rendelkező apartman egyike. A kulcsosház földszintjén kialakításra került közös vendégkonyhát minden vendég használatba veheti.

Céges rendezvények, csapatépítők, megbeszélések, oktatások vagy akár társasozások, baráti beszélgetések ideális helyszíne a turistaház emeletén kialakított társalgó. Az erdő széli kulcsosház mellett található látogatóközpontban lehetőség van sporteszközök, játékok bérlésére is, melyekkel gyermekeink élményét gazdagíthatjuk.

Az Ős-Dráva Látogatóközpont kínálatából csemegézve megismerhetjük az Ormánság és a Dráva árterületének történetét, szakvezetéses gyalogtúrákon vehetünk részt. Emellett lehetőség van a táj önálló felfedezésére mobil applikáció, vezetőfüzetek, térképek segítségével gyalog vagy akár bérelt kerékpárral, kenuval, kajakkal.

A szállás mellett fedett kerékpártároló várja a vendégeket. Messziről érkező vendégeinknek is alkalma nyílik a kerékpározás szabadságára, a látogatóközpontban lehetőség van kerékpárok bérlésére, melyhez térképet is biztosítunk a kiemelt kerékpáros útvonalakról.

A látogatóközpont és a kulcsosház közös udvarában kialakított tűzrakó helyeken bográcsozásban, szalonnasütögetésben, tárcsázásban is részünk lehet, amelyhez szintén minden eszköz bérelhető a helyszínen.

A szálláshelyen 18 év alatti vendégek kizárólag nagykorú személy felügyeletével szállhatnak meg.

Információ:
E-mail: [email protected]
Tel.: +36303346703

További információk árakról, kedvezményekről, a környék kínálatáról a szálláshely honlapján

Kapcsolódó oldalak