Csapody István Természetiskola

Csapody István Természetiskola

Fertőújlak

A hajdani határőr laktanyából kialakított és felújított látogató és oktatóközpont Fertőújlak településen a védett területek ölelésében fekszik. A Dr. Csapody István erdőmérnök, botanikus nevét viselő épület 2007 májusában nyitotta meg kapuit.

nemzeti_park_csapody02b

A minősített erdei iskolai központ változatos erdei iskolai programok mellett a bemutató foglalkozások, természetismereti előadások/témanapok/vetélkedők, kézműves foglalkozások, helyszínéül is szolgál.
Tantermi foglalkozásokhoz, előadásokhoz, kézműves foglalkozásokhoz: egy emeleti előadóterem, könyvtár, a földszinten vetitő-és konferencia terem, valamint egy külső foglalkoztató épület áll rendelkezésre. A természetiskolában állandó illetve időszaki kiállításokkal várjuk a kedves látogatókat, mozitermében filmen mutatjuk be a Fertő-Hanság Nemzeti Parkot.

Előadóterme 100 fő befogadására alkalmas. A terem ketté választható egy mobil fallal, így két szekcióteremmé alakítható a helyiség.

A 10 db 4 ágyas és 1 db 2 ágyas szobában, összesen 42 férőhellyel várjuk látogatóinkat. Két szobánként közös fürdőszoba (zuhanyzó, WC), illetve az épületben egy felszerelt melegítő konyha és étkező áll vendégeink rendelkezésére. Csoportok menüs étkeztetését előzetes egyeztetés után a közeli éttermek kiszállítással vállalják. Az épület körüli parkosított udvarban pihenőpadok és asztalok, valamint tűzrakóhely található.

A szálláshely – a korábbi szezonális működés helyett – immáron egész évben fogadhat vendégeket, köszönhetően a Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program keretében 2020-ban megvalósult külső felújításnak. A hőszigetelés korszerűsítése és a tetőhéjazat cseréje az első jelentős lépés volt az épület környezetkímélő és takarékos üzemeltetése felé, hogy szolgáltatásaink körét és színvonalát mind jobban a kor elvárásainak és az új igények kielégítéséhez igazíthassuk. Szeretnénk vonzó szállás- és programhelyszínné válni a családok, illetve – a határ közelsége folytán – a településen áttekerő kerékpáros célközönség számára is.

Tel: +36 30 166 0950
Cím: 9435 Sarród, Rév-Kócsagvár Pf. 4.
E-mail: info@fhnp.hu

www.ferto-hansag.hu

Kapcsolódó oldalak