Réhelyi Látogatóközpont

Réhelyi Látogatóközpont

Dévaványa

Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság

A Dévaványa és Ecsegfalva között félúton elhelyezkedő Réhelyi Látogatóközpontba érkező vendégek külön múzeumi épületben berendezett állandó kiállításon ismerkedhetnek meg a Körös-Maros Nemzeti Park természeti értékeivel. A kiállítás középpontjában a tájegység kiemelkedő értéke, a túzok áll.

Réhelyi Látogatóközpont

A szabadtéri bemutatóhelyen túzokok mellett ősi magyar háziállat fajtákat (magyar szürke marhát, bivalyt, rackajuhot, mangalica sertést és különböző baromfifajtákat) láthatnak az érdeklődők. A látogatóközpont területén az említett kiállítás mellett tanösvény és hozzá kapcsolódó kísérő-, illetve foglalkoztató füzet mutatja be a tájegység állat- és növényvilágát. A kiállítás, a bemutató terület és a tanösvény belépőjegy váltásával látogatható.

A látogatók, mielőtt elindulnának a környék felfedezésére, a helyszínen tájékozódhatnak a nemzeti park igazgatóság ökoturisztikai programjairól, szolgáltatásairól. Kiadványok, ajándéktárgyak vásárlására is adódik lehetőség a látogatóközpontban.

Akik kerékpárral indulnának neki a pusztának, azok a környező védett természeti területeket feltáró, kijelölt kerékpáros útvonalak közül válogathatnak. A látogatóközpontban lehetőség van kerékpár kölcsönzésére.

A látogatóközponthoz tartozó jól felszerelt oktató- és szállásépület, táborozóhely ad helyet a látogatóközpont saját erdei iskolai programjának (Ködvirág Erdei Iskola).

A látogatóközpont áprilistól októberig hétfő kivételével minden nap 9-17 között tart nyitva.

Különösen ajánlott a fiatal korosztálynak, kisgyermekes családoknak.

Csoport érkezését, egyedi programigényeket javasolt előzetesen bejelenteni és egyeztetni a látogatóközpont munkatársaival.

Szép Kártya elfogadóhely.

További információ:

Cím: 5510 Dévaványa, Réhely
Telefon: 66/483-083, 30/445-2409
Honlap: www.kmnp.hu
E-mail: [email protected]

Kapcsolódó oldalak