Nyugati Kapu Oktató- és Látogatóközpont

Nyugati Kapu Oktató- és Látogatóközpont

Felsőtárkány

Bükki Nemzeti Park Igazgatóság

A felsőtárkányi oktató- és látogatóközpont erdei iskolai, környezeti nevelési, természetismereti, valamint szabadidős családi programok ideális helyszíne, bükki túrák, kirándulások ideális kiindulópontja.

Felsőtárkányi Látogatóközpont

Korszerű, 40 fő elszállásolására alkalmas szállásépület közösségi helyiséggel, a központi épületben kiállítás és tanácskozások, továbbképzések, konferenciák megtartására alkalmas előadóterem, a parkban sátorozóhely és fedett foglalkoztató áll a vendégek és az érdeklődők rendelkezésére. A fogadóépület előtti tóparti sétányon kőzetpark (geológiai bemutatóhely) található.
A közeli Szikla-forrástól indul a három útvonalból álló tanösvényhálózat, mely a környék látnivalóit, valamint a Bükk természeti és kultúrtörténeti értékeit mutatja be. A főépületben a „Karszt és élővilága” című, diorámákkal, terepasztallal, tablókkal, interaktív multimédiás eszközökkel színesített állandó kiállítás megtekintésével bővíthetik a látogatók a Bükkel kapcsolatos ismereteiket.

Az épületben ajándékbolt, információs pont működik a Bükk hegység természeti, kultúrtörténeti értékeit bemutató ismeretterjesztő kiadványok széles választékát kínálva.

A látogatóközponttól kiindulva a környék látnivalói a már említett tanösvényeken és jelzett turistautakon egyaránt bejárhatók. Aki messzebb szeretne kalandozni, megteheti ezt a helyszínen az áprilistól – októberig kölcsönözhető kerékpárokra pattanva önállóan, vagy a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság által szervezett és vezetett kerékpáros túrák résztvevőjeként.

A helyszín erdei iskola programmal is rendelkezik.

A látogatóközpont gépkocsival, Egerből induló helyközi járattal, jelzett turistautakon gyalogosan, Eger-Felnémetről, Bükkszentkereszt, Répáshuta felől kerékpárúton; szombaton, vasárnap és ünnepnapokon pedig a felsőtárkányi Erdei Vasúton is megközelíthető.

A látogatóközpont április 1. és szeptember 30. között szerdától – vasárnapig látogatható.

További információ:

Cím: 3324 Felsőtárkány, Ifjúság u. 34/1.
Telefon: 36 / 534-078
Honlap: www.bnpi.hu
E-mail: [email protected]

 

Kapcsolódó oldalak