Hortobágyi Nemzeti Park Látogatóközpont

Hortobágyi Nemzeti Park Látogatóközpont

Hortobágy

Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság

A Hortobágyi Nemzeti Park Látogatóközpontja ideális kiindulópont a Hortobágy természeti értékeinek felfedezéséhez, indulás előtt azonban érdemes megtekinteni a Hortobágy természetrajzát és élővilágát bemutató interaktív, multimédiás eszközökkel is színesített kiállítást, mely 2014. nyarától a Darvak világa – A vándorok nyomában kiállítással egészül ki.

Hortobágyi Nemzeti Park Látogatóközpont

Aki szakvezetést igényel barangolásaihoz, az épületben működő információs irodában kaphat tájékoztatást erről a szolgáltatásról. Ugyanitt váltható belépőkártya a Hortobágyi Nemzeti Park bemutató területeire. Az épületben szezonális Tourinform iroda is működik, ahol a vendégek teljes körű információt kaphatnak a Hortobágyi Nemzeti Park, Hortobágy látnivalóiról, programjairól, rendezvényeiről, valamint étkezési és szálláslehetőségeiről.

Ajándékboltjában a kézművesudvarban dolgozó mesterek termékei, egyéb nemzeti parki termékek, szürkemarha, őstulok szalámi és különböző ajándéktárgyak kaphatók.

A Hortobágyi Kézművesudvarban régi mesterségekkel ismerkedhetnek a látogatók, különböző fogásokat leshetnek el a mesterektől, valamint meg is vásárolhatják termékeiket. A gyermekeket játszókert várja.

Az épület környezeti nevelési programoknak, gyermekfoglalkozásoknak is otthont ad.

Érdemes felkeresni a környéken a Szálkahalmi tanösvényt, vagy ellátogatni a közeli Mátára. A Hortobágy-halastavi Kisvasúttal is megközelíthető a  Hortobágy-halastavi tanösvény, megismerhető a halastavak élővilága.

Számos látnivaló található Hortobágy községben (Kilenclyukú híd, Pásztormúzeum, Körszín, Hortobágyi csárda kiállítás) és közelében is (Hortobágyi Vadaspark).

A látogatóközpont Hortobágy központjában, a 33-asfőút mentén,a Hortobágyi csárda szomszédságában helyezkedik el. Debrecen és Füzesabony felől menetrend szerinti buszjárattal és vonattal is megközelíthető.

A látogatóközpont március és november között hétköznapokon, májustól októberig hétvégén is nyitva tart. A kézművesudvar májustól októberig hétfő kivételével minden nap várja az érdeklődőket. A belépés ingyenes.

 

További információ:

Cím: 4071 Hortobágy, Petőfi tér 9.
Telefon: 52/589-000
Honlap: www.hnp.hu
E-mail: [email protected]

Kapcsolódó oldalak