Dráva Kapu Bemutatóközpont

Dráva Kapu Bemutatóközpont

A Barcs-Drávaszentesen található Dráva Kapu Bemutatóközpont a Dráva menti védett területek természeti és kultúrtörténeti értékeivel ismerteti meg a látogatókat.

A bemutatóközpont 2021-ben jelentős megújuláson átesett kiállítása élményszerűen mutatja be a Dráva térségének legfontosabb élőhelyeit és az ott élő védett állatokat. Érintőképernyős eszközök adnak tájékoztatást a térség legjellemzőbb fajairól, a gyerekek interaktív eszközök segítségével bővíthetik ismereteiket. Egy nagyméretű légifotón tanulmányozni lehet a Dráva folyó természetes és mesterséges medervándorlását. A bemutatóközpont multimédiás oktatóterme akár 80 fős rendezvények lebonyolítására is alkalmas. A 13 m magas kilátóból a drávaszentesi rétek panorámáját láthatjuk. A létesítményben őshonos háziállat bemutatót lehet megtekinteni, valamint egy madárrepatriálót, amely sérült madarak gyógyulását, felépülését segíti.

Az Üde rétek tanösvény bejárása során a rétek, legelők élővilágával, és ezen élőhelyek kezelésével ismerkedhet meg a látogató. A bemutatóközpont természetismereti foglalkozásokkal, környezeti nevelési programokkal vár minden korosztályt.

Nyitva tartás:
Május 1-től október 31-ig:
Hétfő-csütörtök: 8.00-16.00 óráig
Péntek: 8.00-14.00 óráig
November 1-től április 30.: zárva

Elhelyezkedés:
Barcs-Drávaszentes, Fő u. 1.

Elérhetőség:
Tel.: 82/461-285, 30/377-3393
E-mail: [email protected]

További információk árakról, kedvezményekről, a környék kínálatáról a bemutatóközpont honlapján

Kapcsolódó oldalak