Ős-Dráva Látogatóközpont

Ős-Dráva Látogatóközpont

Az Ormánság természeti értékeit és az itt élő lakosság évszázados néprajzi, gazdálkodási hagyományait ismerhetik meg a Szaporcán működő látogatóközpont vendégei.

A látogatóközpont főépületében a térség természeti és kultúrtörténeti értékeit felvonultató kiállítás tekinthető meg. A területre egykor jellemző gazdálkodási formákat és régi magyar háziállatokat a Hagyományos gazdálkodás tanösvény mutatja be. Az Ős-Dráva tanösvény arra mutat példát, hogy miként lehetséges az egykori, ártéri gazdálkodás jelenleg is használható elemeire alapozva a helyi társadalom életét harmóniába hozni az ormánsági tájjal. A Dráva élővilága tanösvény a terület változatos és különleges élővilágába engedi bepillantani az érdeklődőket, az útvonalon többek között madármegfigyelő, madárgyűrűző állomás, kilátó, fotósles, fedett foglalkoztató és több pihenőhely található.

A látogatóközpont programjai között szerepelnek gyalogtúrák, természetismereti, környezeti nevelési foglalkozások. A létesítmény nyaranta a Drávára és a Fekete-vízre induló vízitúrák kiindulópontja. A szabadidő tartalmas eltöltését tűzrakóhelyek, valamint kölcsönözhető sporteszközök, játékok segítik.

Nyitva tartás:
máj. 1 – jún. 30.: H-V 9.00-17.00; júl. 1 – aug. 31.: H-V 9.00-18.00
szept. 1 – okt. 31.: H-V 9.00-17.00; nov. 1. – ápr. 30.: K-V 10.00-16.00

Elhelyezkedés:
Szaporca

Elérhetőség:
Tel.: 72/223-015
E-mail: [email protected]

További információk árakról, kedvezményekről, a környék kínálatáról a látogatóközpont honlapján

Kapcsolódó oldalak