Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont

Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont

Kőszeg

Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság

A 2010-ben „Az év ökoturisztikai létesítménye” pályázaton legjobbnak ítélt látogatóközpontban a természetvédelmi bemutatáshoz használt eszközök sokfélesége és mennyisége hazai viszonylatban kiemelkedő.

Bechtold István Látogatóközpont

Az épületben helyet kapott, látás- és mozgássérültek számára is befogadható és élvezhető állandó kiállítás a környék élővilágát, a madarak életét, valamint Chernel István, Bechtold István és Horváth Ernő természettudósok munkásságát ismerteti meg a látogatóval. A látottak-hallottak befogadását a kiállításhoz kapcsolódó vezetőfüzet is segíti.

Az épületben működő natúrboltban természetvédelmi kiadványokat vásárolhatnak az érdeklődők.

Gyermekek számára sok érdekességet tartogat az épület mellett található Búbos Cinege Élményösvény.

A látogatóközpont szomszédságában lévő Chernel-kert helyi jelentőségű természetvédelmi terület különlegessége a madárvédelmi mintatelep, valamint a tanösvény. A látogatóközponttól kiinduló jelzett turistaúton a Kőszegi Tájvédelmi Körzetbe vezető turistautakhoz csatlakozhat a kiránduló. Az épülettől kerékpáron Velem, illetve Ausztria (Liebing) felé indulhat a turista. Innen indul az Alpannonia vándorút, amelyen az ausztriai Semmeringig lehet eljutni.

A létesítmény májustól novemberig hétfő kivételével minden nap, az év többi részében hétfőtől péntekig belépőjeggyel látogatható. Csoportok esetében előzetes bejelentkezés ajánlott. Az élményösvény ingyenesen látogatható.

Írottkő Natúrpark Turistakártya elfogadóhely.

További információ:

Cím: 9730 Kőszeg, Aradi vértanúk parkja
Telefon: 94/563-174
Honlap: www.buboscinege.hu
E-mail: [email protected], [email protected]

Kapcsolódó oldalak