Dráva Kapu Bemutatóközpont

Dráva Kapu Bemutatóközpont

Barcs, Drávaszentes

A bemutatóközpont mindenki számára tartogat érdekességeket a Dráva mente természeti értékeiről, igény szerint (előzetes bejelentkezés alapján) külön programok várják a látogatócsoportokat.

DDNPI_dravaszentes_drava_kapu_bemutatokozpont

Az épületben állandó kiállítás mutatja be a Dráva és környékének természeti környezetét, élővilágát, természeti értékeit; ezen kívül konferenciaterem, étterem és vendégszobák kaptak helyet a bemutatóközpontban.

A szabadban is adott a lehetőség a tartalmas időtöltésre az őshonos magyar háziállatokat bemutató, az épület közelében kialakított gazdaságban vagy az Üde Rétek Tanösvény bejárásával, amelyhez a bemutatóközpont munkatársai igény szerint szakvezetést biztosítanak. A bemutatóközpont szolgáltatásai közé tartozik emellett drávai vízi túrák szervezése és vezetése, valamint kerékpárkölcsönzés. Az épületben a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság erdei iskola programokat is lebonyolít. A tágabb környéken több tanösvény is található: a Barcsi Borókás és a Csomoros-sziget Tanösvény, illetve Babócsán a Basa-kert és a Mérus-erdő Tanösvény. A drávaszentesi Dráva Kapu Bemutatóközpont Barcstól 4 km-re, Babócsa – Csurgó irányában található. A barcsi vasútállomásról induló menetrend szerinti buszjárattal érhető el.

A bemutatóközpont téli időszakban előzetes bejelentkezéssel látogatható, márciustól novemberig hétfő kivételével minden nap nyitva tart.

A Dráva Kapu Bemutatóközpont „Az év ökoturisztikai létesítménye” pályázat második helyezettje lett 2010-ben a látogatóközpontok között. Üdülési Csekk elfogadóhely.

Cím: 7570 Barcs-Drávaszentes, Fő u. 1.
Telefon: 82/461-285
E-mail: dszentes@enternet.hu
A Dráva Kapu Bemutatóközpont honlapja

Kapcsolódó oldalak